2013. június 18., kedd

A kezdet

Garfield sem a semmiből született. Őt is megelőzte pár dolog. Tehát íme információk Jim Davisről és a Garfield születés körülötti időszak.
Jim Davis 1945. július 28-án született az indianai Marion-ban, mely Fairmount közelében található.Szülei James William Davis és Betty Davis és van még egy testvére, David "Doc" Davis. Rajtuk kívül még 25 macska is élt ott, ami már támpont volt később Garfield felé.Jim eredetileg farmer akart lenni, de gyerekkori asztmája miatt nem lehetett, gyakran kellett feküdnie, felmentve a munka alól. Édesanyja ekkor papírt és ceruzát nyomott a kezébe, hátha rajzolással gyorsabban telik az idő. Kezdetben minden rajzához oda kellett írni, mit ábrázol. Ám az idő múlásával egyre jobbak lettek a rajzai és már történetbe is foglalta a szereplőket. Így vált tudta nélkül képregényrajzolóvá. 
1963-ban leérettségizett a Fairmount High Schoool-on (ide járt James Dean is), ezután a Ball State University hallgatója lett, a műsorvezető David Letterman évfolyamtársa volt itt. Egyetemi hallgatóként a szertornának hódolt, ahol is egy edzés során megrepedt egy csigolyája, kétszer is gerincműtétet hajtottak végre rajta. Időközben a színészkedett, például ő játszotta Will Stockdale-t a No Time for Sergeants darabban, ami szerepéért '76-ban elnyerte az Indianai Színházszövetség legjobb színészi alakításának díját.

A 70-es évek középen a méltán népszerű Tumbleweeds képsoroknál Tom Ryan rajzolóasszinsztense volt. Ám mindig is vágyott egy saját képregényre. Egyik próbálkozása a Gnorm Gnat volt, ami sikerekesnek ítéltek páran, s amit a Pendleton Times adott ki. Ám nem sokan hittel a sikerében, egy képregényrajzoló ezt mondta róla: "A rajzai és a szövegei jók, de ki szereti a bogarakat?".Ezután Jim megszüntette a képregényt, ami végén a főhős szúnyogot,Gnormot eltapossa egy láb.

Ezután Jim új képregénybe kezdett, mely szereplője egy macska és egy képregényrajzoló. Ez tetszett a sajtóügynökségeknek, csupán egy dolgott javítattak ki:a macska kapta a jó poénokat,ezért Garfield lett a főszereplő. A képregényre végül 1978. január 24-én az United Media Feature ügynökség igent mondott és ez év július 19-én Garfield megjelent 41 amerikai lapban. Jelenleg több mint 2780 újságban szerepel, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb újságnak eladott képregény.


Ez volt Garfield és Jim története.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése