2013. augusztus 7., szerda

Garfield tévéfilmek

Az 1982 és 1994 közti korszak Garfield rajzfilmbe vitele volt. Amellett, hogy ekkor ment az 1988-tól 1994-ig tartó Garfield és barátai, de 1988 és 1991 között számtalan Garfield rajzfilm készült, amelyek kb. 30 percesek voltak. Ezen filmek közül 4 db Primetime Emmy-díjat kapott Kiemelkedió animációs film kategóriában. Ezeket szintén az M1 adta, de az RTL ezeket is újraszinkronizálta, ráadásul mindegyiket a Garfield és barátai részeként sugározták, vagyis mindegyik neve elé bemondták hogy "Garfield és barátai" (kivéve a "Garfield a természet lágy ölén"-t, ezt "Garfield a vadonban" néven adták le). Most ezekről a filmekról lesz szó.

Itt jön Garfield! (Here Comes Garfield)

RTL Klubos cím: Garfield és barátai: A baj nem jár egyedül.Az első Garfield rajzfilm, mely 1982. október 25-én került műsorra a CBS-en. Az epizódban megismerkedünk a szereplők néhány alaptulajdonságával, mint Garfield Lasagna iránti imádata, vagy éppen Ubul butasága. A történet szerint Garfieldék éppen Hubertet, a szomszédot idegesíti, amikor az kihívja a sintért. Garfield sikeresen megmenekül, de Ubul olyan buta hogy nem csinál semmit, és elkapja a sintér. Garfield eleinte próbál nem foglalkozni vele, de rájön, hogy hiányzik neki Ubul, ezért megpróbálja kiszöktetni, de így ő is odakerül. Később kiderül, hogy reggel elaltatják Ubult, de ezt Garfield nem hagyhatja!

A tévéfilm zenéit kiadták CD-re is, szintén Here Comes Garfield néven. Néhány zene közülük megjelent az Am I Cool or What? című 1991-es Garfield lemezen.

A film magyarul letölthető:http://torrentkereso.hu/torrent/itt-j%F6n-garfield-here-comes-garfield-1982-canned-torrent-2565800.html (regisztráció szükséges)

Angolul  csak ezt a részletet találtam belőle, ízelítőnek:




A többi rajzfilm a tovább mögött.
Garfield az élet sűrűjében (Garfield in the Town)

RTL Klubos cím: Garfield és barátai: A nagy találkozás.1983. október 28-án mutatták be a CBS-en. Története az 1984. december 3. és december 26. közötti képsorok alapján készült. Jon éppen Garfieldet vinné az állatorvoshoz, de az ellenkezik és kikerül a kocsiból. A macska a városban bóklászik, melyben összeakaszkodik egy bandavezérrel is. Hamarosan pedig nagy felfedezést tesz: visszatalál oda, ahonnan indult: az étterembe, ahol született.

A tévéfilm Magyar televíziós szinkronnal megtekinthető itt: http://meseorszag.extra.hu/Garfield/Garfield_az_elet_surujeben.swf

Garfield a természet lágy ölén (Garfield in the Rough)

RTL Klubos címe: Garfield a vadonban. A CBS 1984. október 26-án adta le. Jon elviszi nyaralni Garfieldet és Ubult a szabadba. Ám Garfield hamar szembesül vele, hogy az erdő azon részén, ahol ők tanyáznak puma ólálkodik. Garfield próbálja elvinni Jonékat a helről, ám amikor Jont és Ubult a puma beszorítja a kocsiba, Garfield olyat tesz amit soha: rátámad a pumára, hogy megmentse barátait.

A film angolul, 3 részben:

http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|842de2a7a8b7a2ece08f41fb8afaaa16&vcim=Garfield%20a%20term%E9szet%20l%E1gy%20%F6l%E9n%20Pt.1#videoloc
http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|1622bd67f3aa73a3acaadab656b9259e&vcim=Garfield%20a%20term%E9szet%20l%E1gy%20%F6l%E9n%20Pt.2#videoloc
http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|c2bfdf4e9f293efb36510ac93d940de1&vcim=Garfield%20a%20term%E9szet%20l%E1gy%20%F6l%E9n%20Pt.3#videoloc

Garfield rémes-krémes éjszakája (Garfield's Halloween Adventure)


RTL Klubos cím: Garfield és barátai:A kalózok szigete.A filmet 1985. október 29-én mutatta be szintén a CBS. Halloween napján Garfield kalóznak öltözve indul cukorvadászatra, amire a több cukor érdekében Ubult és magával viszi. Ám amikor próbálnak áthajózni a másik városba Ubul vízbe ejti az evezőket, majd egy kísérteties házhoz sodorja őket a folyó. Ott egy öregember elmond nekik egy történetet, ami szerint kalózok rejtettek el itt egy kincset, és megesküdtek hogy 100 év múlva éjfélkor visszajönnek érte. És az a nap éppen aznap van. Garfieldék próbálnak elmenekülni a szigetről, de már késő, az óra éjfélt üt, és kénytelenek elrejtőzni. 


A film angolul 3 részben:
http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|b978b3e32c82f1fad7e59e47d3303cce&vcim=Garfield%20r%E9mes-kr%E9mes%20%E9jszak%E1ja%20pt%201#videoloc
http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|ddda8110f01df43251172a7bec81d399&vcim=Garfield%20r%E9mes-kr%E9mes%20%E9jszak%E1ja%20pt%202#videoloc
http://video.xfree.hu/?n=pancsa5|602802c420fd1dba136e83b377c97e8e&vcim=Garfield%20r%E9mes-kr%E9mes%20%E9jszak%E1ja%20Pt.%203#videoloc

Garfield a Paradicsomban (Garfield in Paradise)

A film 1986. május 27-én került bemutatásra. Jon ezúttal repülővel viszi el nyaralni Garfieldet a Paradicsomba, a Hawaii-t parodizáló helyre, ahova Ubul bőröndbe bújva velük tart. Ám Jon nem szórja a pénzt, sőt, a gépen harmadosztályra vesz jegyet, és a szálló sem éppen a tökély. Ám megpróbálják mégis élvezi a nyaralást. Ezért Jon ki is bérel egy régi Chevrolete Bel Air-t, persze szintén olcsón, ami egy faluban robban le. Meglepetésükre a törzs fejlett és angolul is tud, ugyanis az 50-es években egy ugyanilyen autóval hajtott be hozzájuk egy férfi, aki megmutatta az embereknek az 50-es évek popkultúráját. Épp akkor tört ki a vulkán, de a férfi feláldozva magát belehajtott a vulkánba, így az nem tört ki. A faluban Jon és Garfield is beleszeret valakibe, ám nem lehetnek sokáig boldogok, mert a vulkán ismét kitörni készül.

A tévéfilm 3 részben angolul megtekinthető:







Garfield karácsonya (A Garfield Christmas Special)

A film 1987. december 21-én lett bemutatva, és a CBS 2000-ig minden évben leadta. Ez az egyetlen tévéfilm, amit az RTL Klub nem szinkronizált újra és nem adott le. Garfield Karácsonya nem úgy alakul ahogy szeretné: Jon leviszi őt és Ubult a farmra karácsonyozni, ahol a mamája, a papája és testvére, Doki bátyó (akit a filmben Kölyöknek hív) valamint az extrém sportokat űző nagyija él. Megtörténik miden szokott karácsonyi dolog: az ünnepi vacsora, a fa feldíszítése, valamint Papi fölolvassa a Binky, a bohóc megmenti a karácsonyt. Emellett Garfield megtalálja a nagypapi régi szerelmes leveleit, amit nagymaminak írt, és rájön, hogy mégsem olyan rossz a farmon.

A film megnézhető magyarul (ne foglalkozzatok a 18-as korhatárral, a felötöltő rossz kategóriát választott):
http://video.xfree.hu/?n=badabing|e20da9746435eb49bf415a78c137a547&vcim=Garfield%20kar%E1csonya%20(1987)#videoloc

Garfield Hollywood-ba megy (Garfield Goes Hollywood)

RTL Klubos cím: Garfield és barátai: Hollywood-i kalandok.1987. május 8-án mutatták be. A magát tehetségesnek gondoló Garfieldet és Ubult Jon benevezi egy állatokat bemutató tehetségkutatóba. Ott a többi szám sokkal rosszabb volt, ráadásul az egyetlen náluk jobb csaló volt, ezért továbbjutnak a Hollywood-i döntőbe. Ott Garfield annyira megszereti a Hollywood-i kényelmet, hogy Ubullal elpusztítják a számukhoz kellő Jon gitárját, és saját számukkal próbálnak nyeni.

Az epizód 3 részben angolul fönt van:







Garfield 9 élete (Garfied: His 9 Lives)

RTL Klubos címe:Garfield és barátai: A macska 9 élete.1988. november 22-én jelent meg. A történet a hasonló nevű könyv alapján készült, pár életet kicserélve. A töténetben megismerhetjük Garfield korábbi életeit: meglátjuk milyen volt Garfield mint ősmacska, a fáraó macskája, zeneszerző, dublőr; de láthatjuk jelenleg, 8. életét, és az utolsót is, amiben Ubullal egy űrhajóban utaznak, és bekerítették őket.

A film angolul:



A 6. élet magyarul:

Garfield a nyomozók gyöngye (Garfield's Babes and Bullets)

RTL Klubos cím: Garfield és barátai: Garfield, a privát kopó.1989. május 23-án jelent először meg. A történet a Garfield 9 élete könyv 3. életéből készült. A hangulat kedvéért a film fekete-fehér. A történetben Garfield Sam Spade-ként, a híres nyomozóként próbál megoldani egy ügyet. Egy ember elaludt a volánnál, és lehajtott a szakadékba. Ám Garfield rájön, hogy elaltatták az embert, és próbálja megtalálni a gyilkost.

Sajnos nem találtam meg, csak a főcímét:



Gafield és a hálaadás ünnepe (Garfield's Thanksgiving)

1989. november 22-én adták le. Garfield vár várja, hogy Hálaadás napján telezabálja magát. Ám Liz doki fogyókúrára fogja, amit Jon Ubullal tartat be Garfielddel. Közben Jon elhívta Liz-t Hálaadás napjára, ám Jon nem képesnormálisanmegcsinálni az ételt, ezért megpóbálja szórkoztatni Lizt, amíg az áthívott nagyija elkészíti a vacsorát.

A film fönt van angolul. 2 részben:





Garfield a képzelet szárnyán (Garfield's Feline Fantasies)

RTL Klubos cím: Garfield és barátai:Az álmodozó macska.A filmet 1990. május 18-án adták le. A történet Garfield élénk fantáziálását mutatja be, mint amikor egy tengeralattjáró kapitányaként pusztítja el a vekkerét, vagy az aranyhalat cápának képzeli. Garfield egy idő után úgy érzi veszélyes a képzelgése, de aztán Ubullal letesztel egy elméletet: repülőkapitányoknak képzelik magukat, ám a gép zuhanni kezd, és nekik nem marad ejtőernyőjük ezért kiugranak, de Jon elkapja őket. Ezzel teljesen megbizonyosodtak: bármit képzelnek, Jon megmenti őket a nagy bajtól. E tudással elképzelik, hogy Garfield mint Lance Sterling (aki hasonló James Bondhoz) a titkárát játszó Ubullal próbálják megtalálni a Bombay banánt, ami a humor jelképe. Ám a Dagi nevű török bűnöző és hatalmas titkárai is szemet vet a banánra, hogy azt a feketepiacon adja el. Elindul hát a hajsza a banánért.


A film angolul (részlet, sajna csak ezt találtam):
http://www.indyarocks.com/video/29025/Garfields-Feline-Fantasies-part-1-video

Garfield az életművész (Garfield Gets a Life)

1991. május 8-án adták le, az utolsó tévéfilm. Jon ismert volt arról, hogy sosem sikerül randzinia. Ebben a filmben többször is megpróbálja, ám nem sikerül neki. Rájön, hogy unalmas, és beiratkozik egy tanfolyamra, ahol összeismerkedik egy lánnyal, akivel egymásba szeretnek, Garfieldet pedig hanyagolják.

Csak ez a videót találtam, amiben beszélnek róla, és részleteket mutatnak belőle:


Most csak a rajzfilmeket közöltem, a kimaradt Happy Birthday,Garfield-ről később lesz szó. Emellett hamarosan szó lesz a CGI-s filmekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése